Amsterdam eert Karel Appel

Karel Appel is gisteren op zijn tachtigste verjaardag onderscheiden met de Zilveren Medaille van de stad Amsterdam. Die werd hem in het Amsterdamse Stedelijk Museum overhandigd door cultuurwethouder Bruines tijdens een bijeenkomst met 200 gasten, onder wie ook de Amsterdamse burgemeester Cohen en minister Van Boxtel (Grote Stedenbeleid). Er was ook een voorbezichtiging van de tentoonstelling `Karel Appel Pastorale Chiaroscuro' die vanaf zaterdag tot en met 24 juni te zien is. Ook het Cobramuseum in Amstelveen en het Gemeentemuseum in Den Haag organiseren ter gelegenheid van de tachtisgte verjaardag van Karel Appel exposities, evenals enkele Amsterdamse galeries. In het Stedelijk zijn ettelijke tientallen monumentale werken verzameld die Appel de afgelopen twintig jaar maakte. Daaronder zijn ook enkele van zijn meest recente schilderijen die de kunstenaar dit jaar maakte als vervolg op zijn tentoonstelling van vorig jaar in het Stedelijk Museum.