Roger Moore wil zwarte Bond

Roger Moore, die tussen 1973 en 1985 zeven keer James Bond speelde, heeft zich gemengd in het debat over de vraag wie na volgend jaar Pierce Brosnan moet opvolgen in de rol van geheim agent 007. Volgens Moore wordt het tijd voor de eerste zwarte Bond, en hij pleit voor Cuba Gooding jr., die een Oscar won voor Jerry Maguire. Via Engelse tabloids werd bekend dat producente Barbara Broccoli in navolging van Sean Connery graag weer een Schotse Bond zou zien en gesprekken voert met de tamelijk onbekende Schotse acteur Gerard Butler. De tweeëndertigjarig Butler is binnenkort te zien in de titelrol van Wes Cravens Dracula 2000. De kans dat popzanger Robbie Williams, die eerder in videoclips al flirte met het idee Bond te vertolken en acteerlessen nam bij de Actor's Studio in New York, Bond gaat spelen is klein.