Gijzeling bleek geen gijzeling

De politie heeft gistermiddag in een tankstation langs de A2 bij Breukelen vier mannen aangehouden. Aanvankelijk werd aangenomen dat het viertal enkele klanten van het tankstation had gegijzeld, maar dat bleek volgens een woordvoerder van de Rotterdamse politie niet het geval.

De verdachten waren ongewapend toen een arrestatieteam van de Utrechtse politie ze even voor twee uur in het tankstation arresteerde. Om 12.40 uur waren dezelfde verdachten in Rotterdam-Oost betrokken geweest bij een schietpartij met inzittenden van een andere auto. Via de A12 en de A2 reden ze vervolgens richting Amsterdam, achtervolgd door auto's van de Rotterdamse politie en het Korps Landelijke Politiediensten KLPD. Onderweg zou op de politie zijn geschoten. Ter hoogte van Breukelen vluchtten de vier verdachten het Shell-tankstation Ruwiel in.

De politie gaat ervan uit dat de verdachten hun wapens tijdens de achtervolging uit de wagen hebben gegooid.