Cannes-selectie Un certain regard compleet

Met de selectie van een vierentwintigste titel, de Hongkongproductie Lu Yu van regisseur Stanley Kwan, is de selectie van de nevensectie Un certain regard van het 54ste festival van Cannes, dat van 9 tot 20 mei zal plaatshebben, gecompleteerd.

Eerder werd al bekend dat Abel Ferrara's R-Xmas het program-

ma zal openen. Francesca Comencini's Le parole del mio padre, de verfilming van twee hoofdstukken uit Italo Svevo's Bekentenissen van Zeno, is als slotfilm geselecteerd. De onafhankelijke Amerikaanse cinema is sterk vertegenwoordigd, met onder meer No Such Thing van Hal Hartley, Storytelling van Todd Solondz en een in de stijl van Dogma 95 gemaakt regiedebuut van de acteurs Jennifer Jason Leigh en Alan Cumming, The Anniversary Party.

Ook de jonge Japanse film is, net als in het hoofdprogramma, met meerdere titels aanwezig. Nobohiru Suwa, Kyoshi Kurosawa en Masahiro Kobayashi presenteren elk een nieuwe film, evenals de Kazachstaanse Darezjan Omirbajev, de Kirgiziër Aktan Abdykalykov, de Zuid-Afrikaan Oliver Schmitz, de Fransman Jacques Doillon en de Italiaanse Francesca Archibugi.