Amazon: winst naakt

De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft voor het eerst operationele winst in het vizier. In het laatste kwartaal van dit jaar moet het zover zijn. Sinds de oprichting in 1995 heeft Amazon nog nooit zwarte cijfers geschreven.

's Werelds grootste webwinkel, door velen beschouwd als hét voorbeeld van zakendoen op internet, liet over het eerste kwartaal van dit jaar een scherp gedaald verlies zien. In de eerste drie maanden van dit jaar kwam het nettoverlies, inclusief buitengewone lasten, uit op 234 miljoen dollar. Een jaar eerder bedroeg het verlies nog 308 miljoen dollar. Per aandeel kwam het verlies uit op 66 dollarcent, tegen 90 dollarcent in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 22 procent van 574 miljoen dollar tot 700 miljoen dollar. De resultaten waren conform de enkele weken geleden gepubliceerde prognoses. Vooral de verkoop van elektronica deed het goed.