Zeg maar Hannie

Mijn dochter van zeven vertelt een mop die ze op school heeft gehoord.

,,Er was eens een stier en die heette Pieterjan. Hij stond helemaal alleen in de wei, want de koeien stonden in een andere wei. Dus op een dag sprong hij over het hek en rende naar de koeien. Die zeiden: `Hallo, Pieterjan, wat gezellig dat je naar ons komt.' Maar de stier zei: `Nou, zeg maar Pieter, want de rest is aan het prikkeldraad blijven hangen'.''

Met een stralend gezicht wacht ze mijn reactie af.

,,Dat is een goeie!'' zeg ik welwillend. Maar dan gaat me een licht op. ,,Heette die stier echt wel Pieterjan?''

Ze denkt even na. ,,Ik weet het niet meer precies'', zegt ze, ,,maar zo'n soort naam was het toch wel.''

,,Heette hij misschien Hannibal?''

Verbaasd kijkt ze me aan. ,,Ja, dat was het! Hoe weet je dat?''

    • Mart Graef