Stella Den Haag krijgt 1000 Wattprijs

Jeugdvoorstelling Bianca en de de jager van Stella Den Haag is zaterdag in Antwerpen bekroond met de 1000 Wattprijs. De belangrijke jeugdtheaterprijs, een samenvoeging van de Nederlandse Hans Snoekprijs en de Vlaamse Signaalprijs, werd dit jaar voor het eerst uitgereikt, op de laatste dag van het Tweetakt Kunstenfestival. De winnaar krijgt 25.000 euro.

Bianca en de Jager, geschreven en geregisseerd door Stella-leider Hans van den Boom, is een beklemmende bewerking van Sneeuwwitje. Andere genomineerden waren Lilith@online van Speeltheater/Kopergieterij; Connaissez-vous votre géographie van Bronks; Medusa van Het Laagland; en De meisjes van Aboke, een tekst van Mariëlle van Sauers en Kees van Loenen over kindsoldaten in Oeganda. Opmerkelijk is dat laatstgenoemde wel is voorgelezen maar nog nooit is opgevoerd. Het stuk gaat pas volgend seizoen in première bij het Rotterdamse Waterhuis. Medusa kreeg vorig jaar al de Hans Snoekprijs.