Selectie Radio

Urubicha. Eerste deel van een drieluik over de schrijver, kunstenaar, muziekcriticus en componist E.T.A. Hoffmann (1776-1822). In deze aflevering het romantische ideaal met fragmenten van o.m. Hoffmann, Beethoven en Von Gluck. Radio 4, 19.00-19.30u.

Kunststof. Presentator en schrijver Boudewijn Büch praat over zijn boek De hele wereld in een vitrinekast waarin hij aan de hand van de collectie van het Rijksmuseum voor Volkenkunde wetenswaardigheden belicht. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Literair variété met beeldend kunstenaar P.J. Roggeband, bijgestaan door dichter Menno Wigman en schrijvers Paul Kempers en Dick Tuinder. Verder journalist Sytze van der Zee over zijn boek Vergeten Legende, waarin hij de Nederlandse luchtvaartpionier Frits Koolhoven portretteert. Tot slot muziek van o.a. Mauritius en de Seychellen. 747AM, 22.02-24.00u.