Protest MTV

Muziekzender MTV zal op 4 mei vanaf 16.00 uur tijdens zijn uitzendingen een zwart beeldscherm vertonen. In plaats van videoclips en reclames krijgt de kijker zes uur lang een aaneensluiting van teksten te zien waarin alle in Nederland gepleegde zinloze geweldsdelicten omschreven worden.

De protestactie is een onderdeel van de campagne die MTV Nederland maandag begint tegen zinloos geweld en discriminatie.

Begin dit jaar begon MTV in de Verenigde Staten met een soortgelijke protestactie tegen geweldsdelicten. Aanleiding was een film over de geruchtmakende en uiterst gewelddadige moord op een homoseksuele student.

Volgens een woordvoerder van de muziekzender is het doel van de campagne jongeren te confronteren met zinloos geweld en discriminatie en ze middelen te geven om hiertegen in actie te komen. Dit gebeurt in samenwerking met onder meer de Stichting tegen Zinloos Geweld en de Anne Frank Stichting.