Ouderen adviseren over beleid

Joop van den Ende (59) gaat minister Vermeend (Sociale Zaken) adviseren over ouderenbeleid. De theaterproducent wordt lid van een commissie die voorstellen gaat doen hoe ouderen langer aan het werk kunnen blijven. Naast Van den Ende nemen onder anderen makelaar C. van Zadelhoff, oud-minister E.Brinkman (CDA) en FNV-voorzitter L. de Waal zitting in de commissie.

,,We hebben gezocht naar ouderen uit alle geledingen van de samenleving, dus waarom geen theaterproducent?'', aldus een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken. ,,We wilden verder kijken dan de gebruikelijke kringen.'' Het ministerie hoopt dat de commissie positieve voorbeelden kan opsporen van ouderen die blijven werken. In de leeftijdsgroep van 55 tot 65 jaar werkt op dit moment één op de drie mensen. Het kabinet wil dat aantal tot 2030 verdubbelen.

Van Zadelhoff, zelf 63, ziet om zich heen veel mensen ,,die oud worden omdat ze niet werken''. ,,Veel ervaring wordt overboord gegooid. Dat is doodzonde. Op de whizzkids van internetbedrijven kan de maatschappij niet draaien.''