Koninginnedag

Drentse Courant

Drenthe is niet in rouw gedompeld, maar de teleurstelling is bijzonder groot nu de koninklijke familie heeft besloten Koninginnedag niet te vieren in Hoogeveen en Meppel.

[...]Voor de twee Drentse gemeenten die zich al maanden inspanden om Koninginnedag tot een groot feest te maken, is de rampzalige afgelasting een heel grote teleurstelling. Dat geldt zeker nog in sterkere mate voor de clubs en verenigingen die met honderden vrijwilligers dag en nacht druk waren met het feest en al heel veel uren in de voorbereiding hadden gestopt.

[...]Uit een enquête van de Drentse Courant komt naar voren dat de helft van de ondervraagden vindt dat het feest niet moest doorgaan. Dat zelfs in Drenthe, waar men zich er zeer op verheugde de eerste provincie te zijn waar Máxima zich na haar verloving met kroonprins Willem-Alexander aan een breed publiek zou tonen, zoveel mensen geen Koninginnedag wilden vieren onderstreept de ernst van de situatie. Voor de bevolking weegt de domper voor Hoogeveen en Meppel minder zwaar dan het gevaar van uitbreiding van de MKZ-epidemie. Het Drentse feest schrappen is daarom een juist en onvermijdelijk besluit.