Geen vergunningen

De eigenaar van de twee studentenwoningen die maandagmorgen in Zwolle zijn uitgebrand, beschikte niet over de juiste vergunningen.

Volgens burgemeester H. Meijer ontbraken een exploitatie- en een gebruiksvergunning. In deze vergunningen zijn voorschriften over brandveiligheid opgenomen. De eigenaar is de afgelopen maanden tweemaal schriftelijk op het ontbreken van de vergunningen aangesproken maar heeft hier niet op gereageerd. Het is nog niet bekend of er sancties worden opgelegd.

Bij de uitslaande brand raakten twee bewoners ernstig gewond en liepen vier bewoners lichte verwondingen op. Behalve de studentenwoningen brandden ook twee winkels op de benedenverdieping volledig uit. De oorzaak is nog onbekend. Vlak voor de brand uitbrak hoorden buren een explosie.

Volgens de burgemeester is het nog maar de vraag of de brand voorkomen had kunnen worden als wel aan de voorschriften was voldaan.