Geding om `snel' internet

Het begrip `internetsnelheid' was vandaag inzet van een kort geding dat vijf klanten van aanbieder Wanadoo/Casema hebben aangespannen bij de rechtbank in Den Haag.

Namens de Wanadoo Internet Gebruikers Groep (Wigg) stellen de vijf dat hun internetverbinding via de kabel niet sneller is dan surfen via de telefoonlijn. Provider Wanadoo/Casema werft met die belofte echter wel klanten, aldus de klagers.

Casema werd al eerder door zijn internetklanten beschuldigd van het niet nakomen van beloftes. In juni 2000 riep de Consumentenbond de kabelabonnees op een kwart van het abonnementsgeld niet te betalen, nadat uit eigen onderzoek was gebleken dat de kabelsnelheid voor internet bedroevend laag is. Om de zaak te sussen betaalde Casema toen alle 54.000 internetters 50 gulden terug.