Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Twee gewonden bij auto-explosie

Twee inwoners van Breda zijn afgelopen nacht gewond geraakt door een auto-explosie in hun woonplaats. De twee wilden wegrijden vanaf de parkeerplaats van een sportcentrum aan de Hambroeklaan, toen zich een explosie voordeed in hun auto. De 32-jarige bestuurder raakte gewond aan zijn voet en is in het ziekenhuis opgenomen. Zijn 29-jarige vriendin raakte lichtgewond en kon na behandeling naar huis. De auto raakte zwaar beschadigd.Hoewel de politie nog niets weet over de oorzaak van de explosie, gaat zij er van uit dat gebruik is gemaakt van een explosief. Omwonenden hebben kort na de explosie een auto weg horen rijden. De auto was eigendom van een leasemaatschappij.