Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Selectie Radio

Radio urbania. Onder meer het eerste deel van een vierluik over de `zwarte' Emmaüsschool in de wijk het Nieuwe Westen in Rotterdam. Ruim 90 procent van de leerlingen is van Marokkaanse, Turkse, Kaapverdiaanse of Surinaamse afkomst. 747AM, 18.30-19.00u.

De avonden. Na het uitzicht van radiomaker Erika Mannink in Weesp een gesprek met de Belgische documetairemaker Wilfried Bertels die zichzelf `the nigger of radio' noemt. Verder dijkgraaf en schrijfster Marga Kool uit Hoogeveen en Jan Rot die Romance de Nadir uit de Parelvissers van Bizet vertaalt. 747AM, 22.02-24.00U.

Het masker van Judas. Reportage uit het dorp San Fratello in Sicilië waar al 400 jaar de traditie van de Festa dei Giudei, de joodse feesten, bestaat. Op witte donderdag en goede vrijdag verkleden de mannen van het dorp zich als duivels en maken tot het invallen van de duisternis een hels kabaal. Radio 1, 0.04-0.45u.