Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Overnames in hotelsector

De Britse Hilton Group heeft een bod gedaan van 612 miljoen pond (2,15 miljard gulden) op de 164 hotels van de hotelketen Scandic. De Scandinavische onderneming heeft met het bod ingestemd, zo is vandaag bekendgemaakt. Hilton betaalt de overnamesom in contanten en met aandelen. Vandaag is ook bekendgemaakt dat het Zwitserse concern SAirGroup, eigenaar van onder meer de luchtvaartmaatschappij Swissair, zijn Swissotel-keten (23 hotels) verkoopt aan Raffles Holdings. Deze in Singapore gevestigde onderneming betaalt daar bijna 625 miljoen gulden voor, aldus een woordvoerder van Raffles.