Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Nederlagen ijshockeyers

De Nederlandse ijshockeyers hebben het WK in Grenoble afgesloten met nederlagen tegen Hongarije (8-2) en Denemarken (7-1). De ploeg van bondscoach Brian de Bruyn had geen belang meer bij de slotduels. Nederland kon in de eerste divisie niet meer promoveren en niet meer degraderen.

De Canadese bondscoach De Bruyn had na afloop van toernooi naar eigen zeggen gemengde gevoelens. ,,Aan de ene kant ben ik gelukkig met de prestaties tegen Frankrijk en Litouwen. Het duel met Frankrijk was onze beste wedstrijd. Maar we hadden hoger moeten eindigen dan de vijfde plaats.'' Over zijn eigen toekomst kon De Bruyn gisteren nog weinig zeggen. Het afgelopen seizoen had hij er in Italië nog een baan bij als clubcoach. Hij weet nog niet of hij de dubbele baan behoudt.