Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

HONGERSTAKING

Het dodental van de hongerstaking-tot-de-dood in Turkije tegen de hervorming van het gevangenissysteem is gisteren tot 17 gestegen. De doden zijn veertien gevangenen en drie familieleden. Enkele honderden, overwegend extreem-linkse gevangenen en verwanten zijn sinds november in hongerstaking uit protest tegen hun verplaatsing naar nieuwe gevangenissen met cellen voor maximaal drie personen in plaats van de tot dusverre gebruikelijke slaapzalen. Een aanbod van de Turkse regering gevangenen bijeen te brengen voor sociale, culturele en sportactiviteit, wezen zij eind vorige week af.