Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Groei Duitse economie lager

De groei van de Duitse economie valt in 2001 lager uit dan de regering had voorspeld. Dit meldde de Duitse bondskanselier Schröder gisteren bij de opening van een industriële beurs in Hannover. Hoewel Duitsland de verwachte groei van 2,75 procent niet haalt, noemt Schröder de economie nog altijd robuust. Duitse economische instituten verwachten dit jaar een groei van 2,1 procent. Schröder gaf toe dat de regering bij haar eerdere verwachtingen te weinig rekening heeft gehouden met de laatste ontwikkelingen in de mondiale economie. De index die het vertrouwen van het Duitse bedrijfsleven en in de economie weergeeft, is in maart gedaald tot 93,9. In februari stond de index op 94,9.