Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Gouden Zoen De Sterck

De Gouden Zoen 2001 is toegekend aan Wild vlees van Marita de Sterck. De Stichting CPNB reikt deze prijs voor het beste jeugdboek (van twaalf tot zestien jaar) voor de vijfde keer uit.

De jury, onder voorzitterschap van Dick Schram, bijzonder hoogleraar Leesgedrag, kende verder twee Zilveren Zoenen toe, aan Rattenvanger van Karlijn Stoffels en De Wildernis van David Almond. Twee eervolle vermeldingen gingen naar Anansi's web van Lydia Rood en De tijdkring van Pete Hautman.