Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

De Appel naar bestuursrechter

Toneelgroep De Appel in Den Haag gaat proberen om via de bestuursrechter de subsidiestop door het ministerie van OCenW terug te draaien. Vorige week werd bekend dat staatsecretaris Van der Ploeg het bezwaar van De Appel ongegrond heeft verklaard.

Van der Ploeg legt daarmee het advies van zijn eigen Commissie voor Bezwaarschriften naast zich neer. Deze verklaarde het bezwaar van De Appel op een van de vier punten gegrond: de Raad voor Cultuur maakt volgens de commissie onvoldoende duidelijk op grond waarvan het kwaliteitsoordeel is gebaseerd. De commissie adviseerde Van der Ploeg een nieuw advies aan de Raad te vragen en een nieuw besluit over de subsidie voor De Appel te nemen. Prinsjesdag vorig jaar besloot Van der Ploeg het advies van de Raad voor Cultuur te volgen en de subsidie aan De Appel te stoppen.