Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Dalende groei Oost-Europa

De economische groei in Oost-Europa en in de voormalige Sovjetrepublieken zakt dit jaar naar 3,7 procent. In 2000 behaalden zij nog een groei van 5,3 procent. Dit bleek gisteren bij de opening van de tiende jaarvergadering van de Oost-Europabank. De economische groei valt terug onder invloed van de vertraging van de Amerikaanse economie. Rusland zal te lijden hebben onder de dalende prijs van de ruwe aardolie en de zwakke roebel. Volgens een woordvoerder van de Oost-Europabank zal het nog jaren duren voordat alle oud-Oostbloklanden marktwerking succesvol hebben ingevoerd.