Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Brand in Zwolle

Door een uitslaande brand in Zwolle zijn vanmorgen twee winkels en bovenliggende studentenwoningen volledig in de as gelegd. Twee bewoners raakten ernstig gewond. Zij zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Groningen en Zwolle. Vier andere bewoners liepen volgens de politie lichtere verwondingen op. De slachtoffers zijn jongeren in de leeftijd van 18 tot 21 jaar. De uitgebrande winkels zijn een bruidsmodezaak en een Turks winkeltje. De getroffen woningen zijn studentenkamers.