Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Barcelona verliest met acht man van Osasuna

FC Barcelona heeft afgelopen weekeinde opnieuw gezichtsverlies geleden. Drie dagen na de uitschakeling in het UEFA-Cuptoernooi door Liverpool verloor de Catalaanse ploeg de uitwedstrijd bij Osasuna met 3-1. Drie spelers van Barcelona werden uit het veld gestuurd. Simao, De la Peña en Sergi kregen een rode kaart. Barcelona zakte naar de vijfde plaats in de Spaanse competitie.

Deportivo la Coruña leed zaterdagavond een 2-1 nederlaag bij Celta de Vigo. Hierdoor is de ploeg van de Nederlander Makaay bijna kansloos voor titelprolongatie. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt met nog zeven duels inmiddels elf punten. Real won met 3-2 van Zaragoza. Valencia deelt de derde plaats met Mallorca.

In de Italiaanse competitie deed AS Roma goede zaken. De lijstaanvoerder won met 3-1 bij Udinese en vergrootte de voorsprong op concurrent Juventus. De `Oude Dame' speelde met 0-0 gelijk bij subtopper Parma. Het verschil in punten bedraagt nu zes punten in het nadeel van Juventus. Montella, Tomassi en Nakata waren de doelpuntenmakers voor Roma.

Lazio is ook nog in de race voor het kampioenschap. De titelhouder won met 2-1 van Vicenza. Voor Lazio scoorden de Argentijnen Simeone en Crespo. Lazio heeft zeven punten achterstand op stadgenoot en aartsrivaal Roma. Volgende week wordt in Stadio Olimpico de beladen derby gespeeld.

In de Bundesliga consolideerde Schalke 04 zijn voorsprong van twee punten op Bayern München. De ploeg van de Nederlandse trainer Stevens won zaterdagavond in Gelsenkirchen met 3-1 van Hertha BSC. De Nederlandse middenvelder Van Hoogdalem maakte een doelpunt voor Schalke, dat zich opmaakt voor het grootste voetbalfeest sinds vijftig jaar. De Königsblauen staan ook in de bekerfinale.

Bayern München wonnen een paar uur eerder met 2-0 bij degradatiekandidaat Eintracht Frankfurt door treffers van Scholl en Tarnat. Borussia Dortmund won vrijdagavond al met 5-0 van Bochum. Bayer Leverkusen verspeelde twee punten in de race voor het kampioenschap. Tegen Hamburger SV werd het 1-1. Kaiserslautern leed voor de vijfde keer in vier weken een zware nederlaag. Bij Freiburg werd het 5-2.

In de Engelse Premier League is Ipswich Town voor volgend seizoen verzekerd van Europees voetbal. De UEFA-Cupwinnaar van 1978 won met 2-0 van Coventry City. Voor Ipswich scoorde de Nederlander Reuser één keer. De provincieclub keerde vorig seizoen terug in de hoogste afdeling. Ipswich staat op de derde plaats, met een punt minder en een wedstrijd meer dan Arsenal. De Gunners wonnen met 4-1 van Everton. De Fransen Grimandi, Wiltord en Henry scoorden voor Arsenal.

De derby tussen Manchester United en Manchester City eindigde op Old Trafford in een 1-1 gelijkspel. Landskampioen United kwam op voorsprong door een benutte strafschop van Sheringham. Degradatiekandidaat City kwam vlak voor tijd op gelijke hoogte door een tegenstreffer van Howey. Op Anfield Road won Liverpool, dat zich afgelopen donderdag ten koste van Barcelona plaatste voor de UEFA-Cupfinale, met 3-1 van Tottenham Hotspur. Liverpool bleef vijfde op de ranglijst. Nummer vier Leeds United behaalde een 2-1 zege bij West Ham United.

In de Belgische competitie bleef Club Brugge in het spoor van Anderlecht. De Bruggelingen wonnen met 1-0 van Charleroi. De Brusselaren hadden vrijdagavond al de volle winst behaald. KV Mechelen speelde in het eigen stadion `Achter de Kazerne 'met 2-2 gelijk tegen Beveren. De ploeg van trainer Hulshoff en adviseur De Mos blijft laatste.