Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Aangenaam warm

WEER

Op een flink aantal thermometers -wordt morgen de 15 graden gehaald of overschreden. Het zachtere weer zet echter niet door,in de middag volgt ván het zuidwesten uit buiige regen en enige afkoeling.

Bij weinig wind koelt het vannacht opnieuw sterk af, in het midden en oosten plaatselijk tot +1 graad met kans op vorst aan de grond. Daarbij kunnen in het noordoosten enkele mistbanken ontstaan. In het westen blijft het met 4 tot 6 graden milder.

Morgen begint de dag overal vrij zonnig. Een toenemende zuidoostenwind voert vrij zachte lucht aan en de temperatuur stijgt naar 15 tot 17 graden, de hoogste waarden zijn weggelegd voor het oosten. In het zuidwesten neemt aan het eind van de ochtend de bewolking toe. ’s Middags volgt er dan buiige regen, die in de namiddag of aan het begin van de avond ook het noordoosten van het land bereikt. In de regen daalt de temperatuur naar 12 graden. ’s Avonds draait de matige tot vrij krachtige wind van zuid-. oost naar zuidwest en klaart het vanuit het zuiden weer op.

Woensdag is het wisselend bewolkt met in de middag enkele stevige buien. Het wordt ongeveer 14 graden. Donderdag vallen er ook nog enkele buien, de wind is dan meer westelijk waardoor het vooral aan zee frisser is. Naar het weekeinde toe neemt de kans op een bui af. De temperatuur verandert niet.