Selectie Radio

Vroege vogels. Onder meer ganzendeskundige Bart Ebbinge over de mogelijkheid dat vogels de verspreiders zijn van het mond- en klauwzeervirus en de grote demonstratie in Den Haag tegen het door MKZ veroorzaakte dierenleed. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Na de column van de historicus H.W. von der Dunk een gesprek met Reimer Strikwerda (auteur van diverse boeken over het stamboekvee) over het Fries stamboekvee naar aanleiding van de MKZ-uitbraak in Friesland. Verder het dit jaar gevierde 275-jarige bestaan van de staatsloterij en het oorlogsmuseum op Aruba. Tot slot het derde deel in een serie met portretten van middenstanders. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Debat over gedwongen opname van psychiatrische patiënten tussen het Tweede-Kamerlid voor de PvdA Annet van der Hoek en psychiater Peter Hanneman. Ook vertelt theatermaker Jan Willems over zijn ervaringen met geweld in de Gazastrook. 747AM, 13.02-15.00u.

Radio 1-Journaal. Gesprek met het hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst Sybrand van Hulst over de nieuwe wet op inlichtingen en veiligheidsdiensten en nieuwe bevoegdheden in het buitenland. Radio 1, 13.20-14.00u.

Weekendcafé. Gesprek met Angela Groothuizen die onder meer vertelt over haar rol in de speelfilm The hermit of Amsterdam. Ook verboden dansmuziek uit de bezettingstijd. Radio 2, 16.02-18.00u.

Uit het nieuws. Oud-Kamerlid en voormalig topambtenaar bij het ministerie van Binnenlandse Zaken Henk Molleman gaat in op de minderhedenproblematiek. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum, bonum, pulchrum. Met o.a. aandacht voor de expositie Hel en hemel van de Engelse filmmaker Peter Greenaway in het Groninger Museum. 747AM, 23.02-24.00u.