Selectie Radio

Tema. Gesprek met een aantal deskundigen over Nederland als drugsland. Verder aandacht voor de conferentie `Werken in digitaal Nederland' en de gevolgen van de informatie- en communicatietechnologie. 747AM, 14.02-15.00u.

Faz favor. In deze laatste aflevering van een korte serie over Portugal komt onder anderen de in Nederland opgegroeide fado-zangeres Mónica Triga aan het woord. 747AM, 15.02-16.00u.

Opium. Aandacht voor de nieuwe vertaling van Lof der zotheid van Erasmus door Harm-Jan van Dam en het boek De mensheid zij geprezen van Arnon Grunberg waarin hij in dezelfde toon een verdedigingsrede van de mens geeft. Ook praat Thomas Verbogt over zijn nieuwe boek Onze dagen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Simek 's nachts. Gesprek met priester en essayist Huub Oosterhuis, oprichter van cultureel centrum de Rode Hoed in Amsterdam waar hij nog elke zondag kerkdiensten voor de Amsterdamse studentenecclesia verzorgt. Radio 1, 0.04-1.00u.