`Modehuis Prada snel naar beurs'

Het Italiaanse modehuis Prada zal volgens berichten in de pers volgende week de eerste stappen zetten naar een beursgang. Prada wil aandelen uitgeven ter waarde van ongeveer 2 miljard euro. Woordvoerders van Prada wilden geen commentaar geven op berichten van het persbureau Bloomberg. Er wordt al maanden op gespeculeerd dat Prada zijn plannen voor een beursgang, die aanvankelijk mikten op het jaar 2005, zal versnellen en nog vóór de zomer naar de beurs zal gaan.

Prada had al eerder gezegd dat het 25 tot 30 dertig procent van het familiebedrijf wil verkopen aan beleggers. Deze kapitaalinjectie moet Prada in staat stellen als hoofdrolspeler mee te doen in de overnamegolf binnen de modewereld. In de Italiaanse pers is erop gespeculeerd dat Prada geïnteresseerd is in het modehuis Valentino. Ook Armani wordt vaak genoemd als een modehuis dat een partner zoekt.

Prada is eigendom van het echtpaar Patrizio Bertelli, de chief executive officer, en ontwerper Miuccia Prada, kleindochter van Mario Prada, de man die het bedrijf in 1913 oprichtte. Het Italiaanse modehuis is de afgelopen maanden in het nieuws gekomen met overnames van het modehuis Jill Sander, schoenenfabrikant Churchs en Fendi (samen met LVMH).

Bertelli kreeg ook veel publiciteit voor zijn deelname aan de America's Cup. Hij bereikte de finale van deze zeilrace.