Huisartsen

Flip de Kam schrijft: veel huisartsen lijden aan computerangst, zodat een project om hun voorschrijfgedrag elektronisch vast te leggen niet vooruit te branden valt (NRC Handelsblad, 12 april).

De werkelijkheid is dat in de medische beroepsgroep de huisartsen vooroplopen in automatisering, en de meeste huisartsen hun voorschriften elektronisch vastleggen. De Kam bedoelt waarschijnlijk het gebruik van een elektronisch formularium, (EVS), dat door de LHV als ruilmiddel gebruikt is in onderhandelingen met de minister, omdat uit een proefproject bleek dat dan goedkoper werd voorgeschreven. Dit wordt inderdaad nog niet veel gebruikt, omdat de software nog niet voor alle systemen goed werkt (deels geldgebrek), en het meer tijd kost in het gebruik (kost meer manuur, dus meer geld).

    • Chris de Ridder