Hufterigheid helpt

Steeds meer hufters trappen met succes in de zachte onderbuik van het poldermodel. Zij pikken de compromissen niet meer.

Het akkoord van de spoorbonden met de NS-directie werd onderuitgehaald door stakende personeelscollectieven. De bonden besloten hen te volgen.

De opkoopregeling tussen de Land- en Tuinbouworganisatie en minister Brinkhorst geldt niet voor de Vakbond voor Varkensbeulen. Zij laten hun varkens liever in de stallen stikken dan ze naar de slachterij te brengen. Ze krijgen er te weinig geld voor, vinden ze. Met tractors bezetten ze de autobaan. De politie gaf hun geen bekeuring maar goede begeleiding.

In Amsterdam heeft TCA-taxi-directeur Grijpink jarenlang concurrerende taxibedrijven geboycot. Met succes, want de gemeente begon telkens opnieuw met overleg. Toch werd hij gearresteerd wegens verdenking van fraude. Nauwelijks was hij de cel uit of hij verbrak een nieuw akkoord tussen de TCA en de gemeente over vrije taxistandplaatsen. Zijn chauffeurs terroriseren weer concurrenten. TCA en de gemeente gaan terug naar die aardige vice-president van het Gerechtshof. Zit er een nieuw bemiddelingsvoorstelletje in? Hufterigheid helpt altijd.

    • Maarten Huygen