Geen Madonna

Dat paastoeristen wegbleven, is te overkomen. Eindelijk ruimte in de dierentuin. Maar dat Madonna Nederland overslaat, is niet te verkroppen. Haar zomertournee gaat door Milaan, Barcelona, Berlijn, Parijs, Londen en zelfs naar Keulen. Dan door Amerika. New York, Miami, Philadelphia, Washington DC, noem maar op. Maar geen Amsterdam. En dan heet het nog wel Drowned World Tour.

Madonna gaat ook niet naar Brussel, Kopenhagen, Bangkok, Bombay, Peking, Sydney en Rio de Janeiro. Daar geen alarm, hier wel. ,,Madonna mijdt Nederland.'' Steeds meer sterren doen dat. Meryl Streep mijdt Nederland. President Bush ook. Koning Bumibol is nooit geweest. Leonardo di Caprio vliegt met een wijde boog om Amsterdam heen. President Poetin, Clint Eastwood, waarom negeren ze Schiphol? Doe er iets aan. Eis een tentoonstelling in het Stedelijk Museum. Toon Madonna's schilderkunst, dan komt ze zeker langs.

    • Maarten Huygen