Bosvelt uit voorzorg op de intensive care

Feyenoorder Paul Bosvelt ligt uit voorzorg al enkele dagen op de intensive-care van het Rotterdamse Dijkzigt-ziekenhuis. De middenvelder tast nog steeds in het duister over de oorzaak van een voetblessure. Feyenoord kan voorlopig ook niet meer beschikken over Bonaventure Kalou. Een MRI-scan moet uitwijzen hoe ernstig de kwetsuur in de enkel van de rechterspits is.

Bosvelt raakt tijdens sportieve prestaties het gevoel in zijn linker voet kwijt. Dit is ontstaan in december toen hij in het duel met Ajax een beenblessure opliep. Artsen vermoeden dat er zenuwen bekneld zitten. ,,Het zou mij niet verbazen als we Bosvelt dit seizoen helemaal niet meer terug zien'', verzuchtte trainer Bert van Marwijk van de Rotterdammers.

Kalou wordt al ruim een maand geplaagd door een enkelblessure. ,,Ik heb hem in veel wedstrijden toch laten beginnen'', aldus Van Marwijk. ,,Maar telkens weer moest hij afhaken. Hij moet nu maar eens echt rust nemen. Hoe vervelend dat voor ons ook is, maar dit schiet niet op. Hopelijk kan hij dit seizoen nog wel een paar keer meespelen.''

Van Marwijk kan vandaag tijdens de thuiswedstrijd tegen NEC misschien ook geen beroep doen op doelman Dudek. De Pool ging donderdag tijdens de training door zijn rug en kon gisteren niet met de selectie oefenen. Vandaag wordt kort voor de wedstrijd bekeken of Dudek in staat is het doel van Feyenoord te verdedigen. Van Wonderen keert na een blessure terug in de basis.