Selectie Radio

Kunststof. Staatssecretaris Rick van der Ploeg blikt terug op de belangrijkste cultuurgebeurtenissen van deze week en directeur Sjarel Ex van het Centraal museum in Utrecht praat over de internationalisering van de Nederlandse musea. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van beeldend kunstenaar Noor Sternheim recensies van de nieuwe cd van rapper Extince, de roman Border Crossing (Pat Barker) en de film Together van de Zweedse regisseur Lukas Moodysson. Ook schilder Adolfo Ramon over zijn werk dat herinneringen oproept aan de religieuze doeken van Spaanse schilders uit de 17de eeuw. 747AM, 22.04-24.00u.

De interland. Compilatie van het vorig jaar in twee delen uitgezonden programma waarin een Vlaamse en een Nederlandse documentairemaker een week lang in elkaars huis logeerden. Radio 1, 0.04-0.45u.