Ramsj

Rob Labree: Rock & roll in rood-wit-blauw. Paperback, Jan Mets 1993, van ƒ29,95 voor ƒ12,50.

Steven Sterk Utrecht

Aardig boek over de invloed van de Amerikaanse rock & roll op de Nederlandse popmuziek tussen 1955 en 1965. Opvallend is de grote rol van zogeheten Indobands (met leden afkomstig uit Indonesië, vooral de Molukken) in de Nederlandse rock & roll: The black Dynamites en The Hap Cats uit Den Haag, en – de beroemdste Nederlandse rockband – The Tielman Brothers uit Breda. Veel prachtig fotomateriaal. Indorock komt eveneens aan de orde, maar dan uitgebreid, in Rockin' Ramona van Lutgard Mutsaers. Van dezelfde schrijfster: Haring & Hawaii, een liefdevol portret van de Hawaiian muziek in Nederland tussen 1925 en 1992. Beide boeken bij Steven Sterk, ƒ12,50 per stuk.

    • Henk Lagerwaard