Maria Goos wint Lira-prijs voor Oud Geld

Maria Goos heeft de Lira-prijs gekregen voor haar scenario voor de tv-serie Oud geld. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan het beste dramascript en bedraagt 25.000 gulden. Ook genomineerd waren Mieke de Jong (voor de tv-films Zonder Zelda en Het Paradijs en haar aandeel in het script van Gordel van Smaragd) en Frank Ketelaar voor de tv-thriller De trein van zes uur tien. De bioscoopfilm die op basis van Oud Geld zou worden gemaakt, gaat wegens gebrek aan financiering niet door. Maria Goos' scenariovoorstellen zijn afgewezen door het Filmfonds omdat ze `te weinig conflict' zouden bevatten. Wel heeft regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen inmiddels de opnamen voltooid voor een telefilm op basis van haar toneelstuk Familie, die volgend voorjaar wordt uitgezonden.