Sony in mobiel pact

Elektronicabedrijf Sony en telecomconcern Ericsson praten over vergaande samenwerking op het gebied van mobiele telefoons. De ondernemingen zijn van plan de ontwikkeling, productie en marketing van de nieuwe generatie zaktelefoons te bundelen. Dit hebben beide ondernemingen vandaag bevestigd. Een akkoord wordt binnen enkele dagen verwacht. De samenwerking komt op het moment dat Philips naarstig studeert op de toekomst van het bedrijfsonderdeel mobiele telefonie. De afgelopen zes maanden heeft deze activiteit met verlies gedraaid. Philips heeft aangegeven het onderdeel te willen verkopen of samen te voegen met een partner. Philips is met mobiele telefoons een achterhoedespeler. Ook Sony heeft een zwakke positie op dit terrein. Ericssons divisie voor mobieltjes is verliesgevend. Het Zweedse bedrijf heeft zijn positie als mondiale nummer twee moeten afstaan aan het Amerikaanse Motorola. Ook Alcatel en het Koreaanse LG hebben aangegeven hun mobiele activiteiten te willen verkopen of bundelen.