Selectie Radio

Radio urbania. Reportage over de Rotterdamse wijk Delfshaven die vroeger een zelfstandig stadje was waar jenever werd gestookt. Nu is de wijk opgeslokt door het grote Rotterdam. Verder een onderzoek over Amsterdam waaruit blijkt dat het grootste deel van de bewoners het centrum te druk vindt. 747AM, 18.30-19.00u.

Sesjun. Optreden van de allstar big band van het Rotterdams conservatorium. De band, met docenten van de jazzopleiding, staat onder leiding van saxofonist Ab Schaap, hoofd van de jazzafdeling. Radio 4, 23.02-24.00u.

Ophef & vertier. Aandacht voor de onvoltooide opera Creon van de in 1999 overleden componist Huub Kerstens; het boek De Kameleons van de oud-drummer en tekstschrijver van Tröckener Kecks Leo Kenter; de Syrische regisseuse Ola Mafaalani over haar inspiratie en een gesprek over het Bloomsbury Festival in Den Haag. Morgen, 747AM, 14.02-16.00u.