Met diamanten versierd kogelvrij vest

Dienstplichtig soldaat Ilanit Levy, de Israëlische deelneemster aan de komende Miss Universe verkiezing, zal volgende maand in Puerto Rico een met diamanten versierd kogelvrij vest dragen boven haar zijden jurk. De creatie is het werk van de in Tel Aviv gevestigde modeontwerpster Galit Levy.

Haar boodschap is dat het normale leven moet doorgaan ondanks het steeds verder escalerende geweld tussen Israël en de Palestijnen. ,,Ik wil dat de mensen in Israël blijven uitgaan'', zei ze. ,,Maar wel voorzichtig.'' Galit Levy ontwierp ook de jurk voor de Miss Universe-verkiezing van de eerste Arabische Miss Israël, Rana Raslan. Daarop stond een grote rode Davidsster afgebeeld. Levy's creatie voor Miss Israël 1998 was getooid met de gezichten van wijlen premier Yitzhak Rabin, de Palestijnse leider Yasser Arafat en de toenmalige Amerikaanse president, Bill Clinton. (Foto AP)