HIER EN DAAR

Reeuwijk

`Het Reeuwijkse Land' is de titel van de speciale tentoonstelling die Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk vanaf 21 april organiseert in de nieuwe expositieruimte naast de museumboerderij in Reeuwijk-Brug. Het ontstaan en de ontwikkeling van het Reeuwijkse land sinds de Romeinen is het thema van de expositie. Door middel van kaarten, tekeningen en (lucht)foto's toont de expositie hoe de mens in de loop van de eeuwen ingegrepen heeft in het van oorsprong moerassige landschap tussen Oude Rijn en Hollandse IJssel.

*Het Reeuwijkse Land, Streekmuseum Oudheidkamer, Oudeweg 3, Reeuwijk. 21 april t/m 27 okt, za 13-17u en vanaf 6 mei ook zo 13-17u. Toegang volw ƒ4,50, kinderen t/m 12 ƒ2,50.

Bruce Lee

Jongens van acht tot tachtig kennen hem: de koning van het kungfu, Bruce Lee. Op 28 en 29 april wordt in Noordwijkerhout een seminar gehouden door de Amerikaanse Bruce Lee Educational Foundation. Tijdens dit seminar zal onder andere door leerlingen van Bruce Lee worden lesgegeven in het door Lee ontwikkelde vechtsysteem Jeet Kune Do `de weg van de onderscheppende vuist'. Centraal in deze vechtsport staat aandacht voor de vier afstanden in een gevecht: schop-, stoot-, immobilisatie- en worstelafstand. Ook zijn er lezingen over de training en filosofie van Bruce Lee.

*Bruce Lee; de legende leeft voort. Seminar 28 en 29 april in congrescentrum `De Leeuwenhorst', Langelaan 3, Noordwijkerhout. Inl. en aanmelden 071-5281345

Delft

Op zondag 22 april wordt in de galerie De Witte Lelie een rondleiding gehouden met de titel 'Het antwoord is....... J.A.'. De rondleiding staat onder leiding van een beeldend kunstenares en een bouwkundig ingenieur. Centraal staat de invloed van kunst en interieur op de mens. In de veelheid van trends en hypes die op ons afkomen is Juiste Aandacht (J.A.) het antwoord!

*Galerie De Witte Lelie, Noordeinde 46, Delft. De rondleidingen beginnen om 13u en 14u30 en duren een uur. Entree: ƒ10 p.p.

Reserveren verplicht:

015-2157569

Tuinarchitecten

Zaterdag 21 april vindt de Nationale Tuinontwerpdag plaats. Zestig tuinarchitecten en studenten van Hogeschool Larenstein zullen kosteloos vragen beantwoorden over ontwerpstijl en advies geven over inrichting en inzicht in beplantingsmogelijkheden. Als ontmoetingsruimte is gekozen voor openbare bibliotheken. Andere trefpunten zijn: Hogeschool Larenstein te Velp, Tuinarchitectuurpark Makeblijde in Houten en de Tuinen van Appeltern.

*Inlichtingen bij het NVTL-secretariaat 020-4275590 en www.nvtl.nl

Francofielen

Mensen die hun Frans weer eens op willen halen èn van een goed diner houden, kunnen aanschuiven aan de Table d'hôte die Akke Poelstra en Mirella van Rooijen, beiden lerares Frans, enkele malen per jaar organiseren in Bussum. Tijdens de borrel en het diner wordt Frans gesproken door de circa 20 gasten, onder wie enkele Fransen en docenten Frans. Deelnemers dienen over een redelijke spreekvaardigheid te beschikken, zodat ze in elk geval over hun werk en hobbies kunnen praten. pas na het (grand) dessert mag er weer Nederlands worden gesproken. Voor het aanschuifdiner op 27 april zijn nog een paar plaatsen.

*Table d'hôte, op 27 april, 15 juni, 31 augustus en 26 oktober. Ruim tevoren aanmelden bij Akke Poelstra, 035-6948105. Kosten: ƒ85 p.p.

Ateliers Zwolle

Zwolse kunstenaars stellen dit weekeinde hun ateliers open voor publiek. Op 21 en 22 april is iedereen tussen 11-18u welkom. Er is werk te koop, alsmede kunstkaarten. Op diverse lokaties worden workshops gegeven, waaronder Chinese kalligrafie, keramiek en een grafische workshop.

*Gratis routekaarten verkrijgbaar bij de VVV, de Bibliotheek, het Stedelijk Museum Zwolle, het Centrum Beeldende Kunst, de Kunstuitleen en de deelnemende kunstenaars. 038-4225030