Bayern houdt stand tegen zwak United

Bayern München en Real Madrid treffen elkaar in de halve finale van de Champions League. De Duitsers rekenden af met Manchester United (2-1). Real, dat vorig jaar de Champions League won, was te sterk voor Galatasaray (3-0).

Bayern revancheerde zich tegen Manchester United voor de verloren finale van de Champions League twee jaar geleden in het stadion Nou Camp van Barcelona. Destijds stonden de Duitsers na de reguliere speeltijd met 1-0 voor, maar in de blessuretijd scoorden de Engelsen op wonderbaarlijke wijze nog twee keer en veroverden ze de beker.

De Duitsers toonden nu in de kwartfinale tegen de Engelse landskampioen Manchester aan de betere ploeg te zijn. Twee weken geleden verraste Bayern door in Engeland met 1-0 te winnen. In het eigen Olympia-stadion kwam de kwalificatie voor de halve eindstrijd van het belangrijkste Europese voetbaltoernooi gisteren nooit meer in gevaar.

Al na vijf minuten nam de ploeg van coach Hitzfeld de leiding. De Braziliaan Elber profiteerde van het zwakke verdedigen van United en schoof een voorzet van Tarnat achter doelman Barthez. Bayern-spits Jancker kreeg vervolgens twee grote mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar zijn pogingen stuitten op de lat en op Barthez. Vijf minuten voor rust schoot Scholl raak na opnieuw geklungel in de United-verdediging.

Na rust bracht Giggs met een vroeg doelpunt even het geloof bij de Engelsen terug, maar de Duitsers hielden de defensie gesloten. Net als vorig jaar, toen Real Madrid te sterk was, werd Manchester in de kwartfinales van de Champions League uitgeschakeld.

Real Madrid had gisteren weinig moeite met het Turkse Galatasaray. De 3-2 nederlaag van twee weken geleden in Istanbul werd in het eigen stadion met een overtuigende 3-0 zege rechtgezet.

Behoudens de openingsfase had Galatasaray, vorig jaar nog winnaar van de UEFA Cup, vrijwel niets in te brengen. De Madrilenen dicteerden het duel, met ditmaal McManaman als de grote man bij Real Madrid. De Engelsman, die de afgelopen jaren is verguisd in de Spaanse hoofdstad, had een belangrijk aandeel in twee treffers. De eerste van Raúl viel binnen het kwartier. Huelgera zorgde even later al voor de vroegtijdige beslissing na een hoekschop van Figo. Hij sprong hoger dan zijn bewaker Asik. Zijn kopbal sloeg buiten bereik van Taffarel in de verre bovenhoek. Voor rust maakte Raúl 3-0.

In de weinig verheffende tweede helft dreigde de wedstrijd op het veld nog even te escaleren toen Galatasaray-doelman Taffarel woedend een bal in de richting van de fanatieke Madrileense aanhang wierp. Van de tribune werd vervolgens van alles op het veld geworpen. Scheidsrechter Frisk wist de gemoederen te bedaren. De overwinning van Real kwam geen moment meer in gevaar.

Dinsdag schaarden Leeds United en Valencia zich al bij de laatste vier van de Champions League. De halve finales worden op 1 en 2 mei gespeeld. De returns zijn een week later.