ZOETE-AARDAPPELSOEP MET GARNALEN

U kunt van deze soep een vullende maaltijdsoep maken door blokjes visfilet als bijvoorbeeld zalm, kabeljauw of zeewolf toe te voegen. Doe ze in dat geval na het pureren met de garnalen in de soep en laat ze circa 7 minuten zachtjes koken, of tot ze gaar zijn.

Pel de ui en snipper hem. Schil de zoete aardappel en wortels en snijd ze in blokjes. Doe de ui, zoete aardappel en wortels in een soeppan en giet er de visbouillon over. Schep er zout, versgemalen peper, het kerriepoeder en de gemalen kaneel door. Zet de pan op een hoog vuur en breng de inhoud aan de kook. Draai het vuur middelhoog en laat circa 20 minuten koken tot de groenten volledig gaar zijn.

Pureer de soep in porties in een blender of met een staafmixer tot een glad mengsel. Doe de soep terug in de pan en schep er de kokosmelk, garnalen en het limoensap door. Laat de soep doorwarmen en schep dan in voorverwarmde soepborden. Garneer met gehakte bladpeterselie of verse koriander en dien op. Geef er stokbrood of harde soepbroodjes bij.

    • Kim Maclean