Selectie Radio

Kunststof. Karel Glastra van Loon praat over zijn nieuwe boek Lisa's adem. Voor zijn debuutroman De passievrucht ontving hij in 1999 de Generale Bank Literatuurprijs. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van componist Cornelis de Bondt in Den Haag, een gesprek met de Surinaamse dichter en oud-diplomaat John Leefmans over zijn bundel Retro. In het tweede uur de Israëlische schrijfster Alona Kimchi over haar uit het Hebreeuws vertaalde roman Huilende Suzanna. Tot slot een concert van het drietal Maquiladora uit San Diego. 747AM, 22.02-24.00u.

Knetterende letteren. De Vlaamse auteur Stefan Hertmans over zijn nieuwe roman Als op de eerste dag. Verder schrijfster Joke J. Hermsen, vertaler Hein Groen en docente Engelse literatuur Christine Franken over Virginia Woolf en de befaamde Bloomsbury Group. Morgen, 747AM, 14.30-16.00u.