Evacuatie 40 ouderen

De brandweer heeft woensdagmorgen 40 ouderen geëvacueerd uit hun wooncomplex in de Limburgse plaats Tegelen. Tot deze maatregel werd besloten nadat dinsdagavond rond 23.00 uur brand was uitgebroken in een van de appartementen. Niemand raakte gewond.

Volgens de brandweercommandant is de brand ontstaan door kortsluiting in een elektrische deken van een bewoner. Het appartement van deze bewoner is flink beschadigd. Een onbekend aantal appartementen liep rookschade op. Bewoners werden tijdelijk overgebracht naar het nabijgelegen buurtcentrum Martinushof of werden opgevangen door familie en bekenden.

De evacuatie verliep minder snel dan de brandweer wilde. Enkele ouderen bleken zo slechthorend dat ze slechts met grote moeite gewekt konden worden. Burgemeester J. Schrijen probeerde de hevig geëmotioneerde bewoners te kalmeren. In de loop van de nacht konden de bewoners terugkeren naar hun appartementen.De schade loopt in de tonnen.