Beleggers in de val

De karikatuur van door dollartekens verblinde beleggers blijkt soms niet zo ver van de realiteit te liggen. De Amerikaanse investeringsfirma The Currency Group beloofde zijn klanten een rendement van 120 tot meer dan 1000 procent per jaar zonder enig risico. Dat zou een belletje moeten laten rinkelen, maar dat deed het niet bij een aantal Amerikaanse, Engelse en ook Nederlandse beleggers.

`Investeerder' Robert Whitehead van The Currency Group verkocht zijn klanten een belang in niet bestaande financiële projecten. In totaal maakte hij zijn slachtoffers 22,5 miljoen gulden afhandig. Ongeduldige klanten die klaagden dat ze geen rendement van hun investering op hun bankrekening zagen verschijnen kregen van de Amerikaan een klein bedrag overgemaakt om de indruk te wekken dat het geld was belegd. Gisteren stond Whitehead terecht voor oplichting. Hoeveel Nederlanders in Whiteheads val zijn gelopen is niet bekend.