Verdachten brand Boeing van KLM alle vrijgelaten

Twee Israeliërs die werden verdacht van brandstichting in een KLM-vliegtuig op Schiphol zijn gisteren vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Twee andere verdachten werden zondag al op vrije voeten gesteld. Een Boeing 767 moest zondag tijdens het taxiën de start afbreken wegens brandalarm. Het toestel was met 225 passagiers, onder wie de verdachten, onderweg naar Tel Aviv. Na meerdere alarmen werd brand geconstateerd in een opbergruimte bij het toilet. Een bemanningslid wist het vuur te blussen. Wegens hevige rookontwikkeling moesten de passagiers en 11 bemanningsleden het toestel verlaten via noodglijbanen. Daarbij raakte één passagier lichtgewond. Korte tijd later werden vier Israeliërs in de leeftijd van 19 tot 28 jaar gearresteerd, die zich volgens getuigen bij de toiletten hadden opgehouden. Volgens een woordvoerder van de marechaussee zijn de vier nog altijd verdacht. Als het openbaar ministerie hen wil vervolgen zal het om uitlevering vragen.