Supporters van Feyenoord opstandig

Het wordt onrustig in de Kuip nu Feyenoord ten prooi is gevallen aan een vormcrisis. De supporters richtten zondag, na de 2-1 nederlaag tegen De Graafschap, hun spreekkoren op Jorien van den Herik. Zij houden de voorzitter verantwoordelijk voor de sportieve malaise.

De malheur in Rotterdam-Zuid gaat voorlopig niet ten koste van de stand op de ranglijst, want de concurrentie laat na te profiteren. In de strijd om de tweede plaats, die recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor de Champions League, liep Ajax door het gelijkspel (1-1) bij Roda JC slecht één punt in.

Feyenoord, dat met name Van Wonderen en Bosvelt node miste, maakte tegen De Graafschap een reddeloze indruk. Kansen om de vroege tegentreffer van Den Turk ongedaan te maken waren er nauwelijks. Invaller Tumba zorgde met zijn doelpunt in de 73ste minuut voor gemor in de Kuip. Pas na de tegentreffer van Elmander zette Feyenoord de Doetinchemmers onder druk, maar het wanhoopsoffensief haalde niets uit.

FC Twente kan zijn faam in de beker, finalist tegen PSV, in de competitie niet waarmaken. Het bleef in Enschede tegen FC Utrecht teleurstellend 0-0.

Willem II verspelde tegen NAC (1-3) zijn laatste kans op Europees voetbal. RKC blijft wel in de race voor het UEFA-Cuptoernooi, ook al morsten de Waalwijkers twee punten tegen Heerenveen: 1-1.

Voor RBC Roosendaal lijkt geen redding meer mogelijk. De hekkensluiter verloor zaterdag in eigen stadion van Sparta (1-3). De ploeg van trainer Maaskant had alleen bij een zege nog kans op de nacompetitie. Het gat met Sparta, voorlaatste in de stand, is met nog zes duels te gaan negen punten. De Rotterdammers moeten zich ten koste van de concurrenten Fortuna Sittard en De Graafschap veilig spelen. Vos zette RBC al snel op 1-0, maar Elkhattabi en Boukhari bepaalden de ruststand op 2-1. Inia maakte in de tweede helft 3-1 via een vrije trap. Elkhattabi miste daarna nog een strafschop.

AZ-trainer Van Stee, de opvolger van de onlangs opgestapte Van der Lem, behaalde zaterdag in Alkmaar zijn eerste overwining. Matthijs en Huiberts maakten na rust de doelpunten in het duel tegen FC Groningen.