Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Drentelde woensdag met mijn vrouw door Rome en moest voor de familie nog even zeven kaartjes AS Roma-Perugia regelen. Ik ken de weg, maar het is een behoorlijk gedoe. Bij de lekkerste cappuccinotent van de stad werd ik begroet door de aardige Koen Pijpers, tot en met de Olympische Spelen in Sydney assistent-bondscoach bij de hockeydames. Op dit moment is hij de coach van de dames van de hockeyclub Amsterdam. Hij was in Rome om een Europa-Cuptoernooi te spelen, maar dat begon pas op vrijdag. Koen was er voor het eerst en was terecht verpletterd door de prachtstad. En hij was trots op de kaartjes AS Roma-Perugia, die hij via via via had weten te bemachtigen.

,,Dat wordt zaterdagavond genieten!'' sprak de enthousiaste Koen.

,,Sorry Koen, maar de wedstrijd is op zaterdagmiddag!''

De aardige Koen lijkbleek: ,,Echt waar?''

,,Echt waar! Zaterdagmiddag om drie uur wordt er afgetrapt.''

,,Maar dan moeten wij spelen!''

Ik, ook de lulligste niet, bood de teleurgestelde coach aan om in elk geval zeven droomkaartjes over te nemen. En zo gebeurde.

Wat Koen en zijn vrouwen gemist hebben? Een heel goed Perugia dat schitterend op voorsprong kwam door een fantastische afstandspegel. Tachtigduizend Romeinen met glanzende ogen van opwellende tranen. Perugia maakte gelijk, waarna de Romeinse doelman onbedaarlijk blunderde. 1-2! Liters water stroomden uit de honderdzestigduizend Romeinse ogen. Uiteindelijk werd het in blessuretijd na een soort rugbyscrum nog 2-2. Bij mijn debuterende kinderen zag ik een totaal verbaasde blik toen ze de uitzinnige Italianen zagen. Ouderwets Latijns potje voetbal! Gisteren werd Koen in een tochtige buitenwijk met zijn vrouwen kampioen. Schrale troost? Volgens mij wel. Maar uiteraard: van harte! En nog bedankt!

    • Youp van ’t Hek