Japanse Docomo heeft geld over voor KPN Mobile

Het Japanse NTT Docomo overweegt zijn belang van 15 procent in KPN Mobile uit te breiden om daarmee de expansie van internetdiensten via de mobiele telefoon in Europa te bevorderen. Dat heeft Kiyoyuki Tsujimura, directeur van de internationale zakendivisie van Docomo, vandaag gezegd. KPN, de moedermaatschappij van het mobiele-telefoniebedrijf, heeft niet om meer geld gevraagd, zo voegde hij toe. Het Nederlandse concern gaat gebukt onder een zware schuldenlast. ,,Als we ervan overtuigd zijn dat extra geld KPN kan helpen om diensten zoals i-mode te promoten en ons meer geld in het laatje te brengen, dan is er genoeg ruimte voor ons om te overwegen meer geld in het bedrijf te steken'', aldus Tsujimura. I-mode maakt het mogelijk e-mail uit te wisselen en beurskoersen en andere data te raadplegen via de mobiele telefoon.