Fuchs winnaar bij springruiters

Markus Fuchs heeft gisteren in Göteborg de wereldbeker voor springruiters van drievoudig winnaar Rodrigo Pessoa overgenomen. De Zwitser troefde de favoriete Braziliaan af in een barrage, die noodzakelijk was geworden omdat beide rivalen na drie onderdelen op vijf strafpunten waren uitgekomen.

Fuchs, vorig jaar in Las Vegas tweede, is de eerste Zwitser in 23 edities die de wereldbeker wint. Hij reed met het Nederlandse fokproduct Tinka's Boy. Pessoa begon op zijn gebruikelijke troefpaard Baloubet du Rouet, die echter op de laatste twee obstakels van de barrage in de fout ging. De derde plaats was voor de Brit Michael Whitaker met het in Nederland gefokte paard Handel II. Whitaker had na twee onderdelen nog de leiding. Jan Tops was met Roofs op de zeventiende plaats de best geklasseerde Nederlander.