Dochter voor Marilène

Prinses Marilène is zondagochtend bevallen van een dochter: Anastasia Margriet Joséphine van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven. Haar roepnaam is Anna. De ,,kerngezonde baby'' woog bij geboorte 3.620 gram, schrijft de RVD. ,,De ouders zijn dolgelukkig, aldus de vader Prins Maurits.''

De Russische naam Anastasia is door de ouders niet gekozen vanwege een relatie met het Koninklijk Huis, aldus de RVD, al was de Russische grootvorstin Anna Paulowna getrouwd met koning Willem II. Anastasia betekent `opstanding' maar of de naam gekozen is vanwege de geboorte op Pasen (wederopstanding van Christus) is niet bekend.

Met de namen Margriet en Joséphine vernoemden Maurits en Marilène wel hun beide moeders: Prinses Margriet en Josée van den Broek. Anna is het tweede achterkleinkind van prinses Juliana en prins Bernhard. Toen Maurits en Marilène in 1998 trouwden werd bepaald dat hun kinderen ook de achternaam van Prins Bernhard, Van Lippe Biesterfeld, zouden krijgen. Deze naam zou anders ophouden te bestaan. Anna krijgt geen koninklijke titel.